Színház

Aura - Transzparens illúzió

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2010-es Por-Hüvely folytatása két hatás, a testet befolyásoló nehézkedési erő és a lelket gúzsba kötő "röghöz kötöttség" küzdelmének, mozgással és verbálisan is megfogható, leírható állomásait ábrázolja.

Szűcs Edit és a Természetes Vészek Kollektíva előadás három koreográfus-táncos jelenlétére, és három, időben és térben egymással párhuzamosan kibontakozó koreográfiájára épül. A táncosok olyan a testük köré épített tér-installációk szerves részeként jelennek meg, amelyek saját, látható, állandó változásra kész aurákként hatnak.

A táncosok jelenléte komplex installációk szerves része, amely úgy épül testük köré, mint egy saját, látható, állandó változásra képes aura. A térszervezés, és a dramaturgia szempontjából akusztikai magot képez a közönség mozgása által gerjesztett hangkulissza.

A vizuális és a térbeli elemek hatására a test szimbolikus értelmet nyer. A vizuális hatás mellett, a szöveg Tóth Krisztina írásainak felhasználásával, a szavak szövedékére építve olyan hangatmoszférába kerül, melynek jelentéstartalma a szinkronitás, asszinkronitás és kontraszt eszközeivel hoz létre dinamikus viszonyt.

Olyan furcsa ez a mai fény mint egy távoli évszak. Mintha valaki más lennék vagy inkább valahol máshol. (Tóth Krisztina)

A(z) Természetes Vészek Kollektíva előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 30., Természetes Vészek Kollektíva

Stáblista:

Hozzászólások