Színház

Aurora FolkGlamour Mesés Divatbemutató

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Célom egy olyan komplex előadás létrehozása, amelyben egy időben jelenik meg a magyar viseletekből és népművészetből általam újra tervezett ruhák és ékszerek, a régi magyar balladák, népmesék, legendák, a magyar népdalokból inspirálódott zenék, az autentikus magyar néptáncból újra álmodott mozdulatok, táncok. Az előadást egy mesélő vezeti végig, minden új kép előtt, bemutatva a történetet. Az est folyamán 11 balladát, mesét, legendát mutatunk meg közös alkotásként, teljesen más szemszögből: vegyítve a táncot, a szövegeket, az éneket, a zenét és a divatot, miközben minden a magyar gyökerekből táplálkozik. Bízom benne, hogy a közönség egy olyan kulturális élménnyel távozik, ami nemcsak egy színházi élményt jelent számukra, hanem egy mesékkel átitatott táncos divatbemutatót, ahol újra ismertté és divatossá tudjuk tenni a viseleteket és a rég elfeledett történeteinket is.

Minden ruha és ékszer valamilyen antik magyar népviselet, viselet darab, szalag, régiség újra tervezve. Célom ezekkel, a régi népművészet megmentése és egyfajta környezettudatosság, nem kidobni szeretném a régi sérült, vagy ma már hordhatatlan darabokat, hanem új életre kelteni.
Folyamatosan kutatom, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, úgy hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de hozzátegyem a saját kézjegyemet is. Szeretném megőrizni a múltunk értékes darabjait, miközben átformálom őket a mai világ számára is érthető, hordható, befogadható alakba." 

Németh Hajnal Aurora, Aurora FolkGlamour

Táncolják a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes művészei.

A(z) Németh Hajnal Auróra előadása

Stáblista:

Hozzászólások