Színház

aUTONÓM zÓNA

színmű, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egyedi ruhadarabokban mozognak a táncosok, s a montázs-szerkezetű előadást olykor azok a katonaként kifutóra masírozó modellek bontják meg, akik a MOME végzős hallgatóinak kreációit mutatják be, és azt, hogyan burkoljuk be, zárjuk el a 21. században a testünket. Az aUTONÓM zÓNÁban minden szereplő menyasszony lesz, egy egészen bizarr menyegző résztvevője.

Az aUTONÓM zÓNA éteri világát azok a civil szereplők is aktuálissá teszik, akik a 21. századi Budapestet csöpögtetik bele ebbe a hihetetlenül őszinte és megalkuvás nélküli műalkotásba - testmaszk show-ba. Maszk a ruha, maszk a test; mindennapi szerepjátszásunk elevenedik meg a színen, a lehető legplasztikusabban. Show, de nem revü, saját, öntörvényű és konzekvens világgal: Korai Zsolt videó-munkáit Esteban De La Torre vetíti; Kopasz Tamás, Philipp György és a TVK alapítója, Árvai György reagál gitárral, elektronikával és énekkel a színpadi eseményekre, a ruhakölteményeket pedig a Góbi Rita társulat tagjai viselik.

Az aUTONÓM zÓNA személyes valóságot hoz létre, különleges ruhakölteményeivel behatol az anyag mögé, eljut a megfoghatatlan értékekig. A ruhaburkokkal és a táncosokkal egyszerre hozza közel a nézőkhöz a testet és a testiséget, keresi az elveszett naivitást, kétségbeesetten kiált fel a szerepjátszás és a stigmatizáció ellen. Radikális és költői produkció, amelyben a szereplők teste köré egyre nagyobb burokként épülnek a ruhák, majd ketrecbe zárják őket. "Az emberi test számomra épp olyan önkifejezésre alkalmas eszköz, mint a festőnek a vászon. A testmaszkok látványvilágával új struktúrát kívánok teremteni, amellyel egymásba záródó világokként képzelhetjük el a szellemet és az anyagot, a testet és a lelket, az álmot és az ébrenlétet, a tudatot és a tudattalant is." /Szűcs Edit/

A(z) Természetes Vészek Kollektíva előadása

Stáblista:

Hozzászólások