Színház

Az ajtó

előadás, magyar, 2016.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő mitológiai személyiséggé növesztett sepregető öregasszonyának története igazi világsiker: 34 nyelvre fordították le.

Molnár Anna, a neves írónő és professzor férje Budára költözik. Ahhoz, hogy mindketten hivatásuknak élhessenek, szükségük van egy megbízható házvezetőnőre. A szomszédok és ismerősök a szemközti ház lakóját, egy kemény, dolgos, köztiszteletnek örvendő, ám egyben rettegett hírű asszonyt, Szeredás Emerencet ajánlják. Emerenc a vastag, bezárt ajtó mögött él. Molnár Anna előtt feltárul az ajtó, mely mögött Emerenc védi magányát és tehetetlen nyomorúságát.

A két asszony ismerkedéséről, bátortalan közeledéséről, egymásra utaltságáról és fokozatosan szeretetté alakuló kapcsolatáról szól a mű, melyre mindvégig rányomja bélyegét a közelmúlt történelme és az emberi méltóság tisztelete.

A(z) Spirit Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. február 4., Spirit Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Tomaki 2019 okt. 03. - 22:39:23 10/10
Sok előadást láttam már a Spiritben, s ez tetszett eddig a legjobban! Nagyváradi Erzsébet tökéles választás volt az írónő szerepére: Szabó Magdát láttam (Benne) a színpadon, köszönöm!
Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás