Színház

Az egérfogó

krimi, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Agatha Christie minden idők egyik legolvasottabb írója, az ő könyveit fordították le a világon a legtöbb nyelvre. Több mint nyolcvan detektívregényt írt. Egérfogó című drámája a színháztörténet leghosszabb ideje műsoron lévő darabja: 1952 óta játsszák. 2018. szeptember 18-án megünnepelték a huszonhétezer ötszázadik (27.500!) előadást.

A behavazott, a világtól teljesen elvágott fogadóba, a fiatal Ralston-házaspár panziójába öt vendég érkezik: Mr. Wren, a hóbortos építész, Mrs. Boyle, a zsémbes, öreg hölgy, Mr. Metcalf, az elegáns őrnagy, a különc Miss Casewell és a rejtélyes, váratlan vendég, Mr. Paravicini. Végül sítalpakon becsúszik a fiatal Trotter nyomozó is - a havazás miatt a világtól elzárt ház már csak sítalpakon megközelíthető -, aki azért érkezik, hogy megakadályozzon egy gyilkosságot. „Gyilkos van önök között! – közli – és megint lecsapni készül!" Mindenki gyanús. A telefonzsinór elvágva. Aki olvasott már Agatha Christie-krimit, sejtheti, hogy a Monkswell-ház lakóinak mindegyike titkol valamit...

Az egérfogót Londonban lassan 70 éve játsszák megszakítás nélkül. A Big Ben és a Tower-híd után a darabnak otthont adó St. Martin's Theatre a leghíresebb londoni turistalátványosság.

A Gárdonyi Géza Színházban eddig már két nagysikerű darabot rendezhettem (Black Comedy, Két úr szolgája), most nagy örömmel várom az Agatha Christie-vel való találkozást. (Kiss József)

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2019. december 6., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

Mollie Ralston
Giles Ralston
Christopher Wren
Metcalf őrnagy
Miss Casewell
Mr. Paravicini
Trotter felügyelő
febr. 18.
  • Nagyszínpad
febr. 19.
  • Nagyszínpad

Hozzászólások

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás