Színház

Az élet mint olyan

tragikomédia, 1 felvonás, 100 perc, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy férfi. És egy nő. Együtt leélt élet. Csalódások. Vágyak. Szerelem. Harcok. Sértések. Kibékülések. Elmúlás. Félelmek. Emlékek. - Az élet, mint olyan...
De, hogy milyen is "az a kis izé, az élet"? Egyszerre tragikus és komikus. "Tragikus hősök vagyunk. Kiűzetett Ádámok és Évák - véli Lévay Adina. Az öregedés, a halál elől nincs menekvés. De ha képesek vagyunk kívülről nézni magunkat - mint a színházban - észrevesszük, mennyire komikusak vagyunk."
A darab egyszerű történeten alapul. A férj és felesége harminc éve élnek együtt, mígnem egy éjszakán Yona, a férj rádöbben, elég volt. Úgy érzi elfecsérelte az egész életét, s szerinte mindennek fő oka a felesége, Leviva. Elhatározza: elköltözik, és új életet kezd, mielőtt még nem késő. Hogy mit szól ehhez Leviva? Hogy az elhatározást követik-e tettek? Hogy sikerül-e megtalálni Yonának az élet értelmét?
A humor és a tragikum végletei között egyensúlyozó, két nagyszerű alakítást kínáló darab az emberi kapcsolatok sűrűjébe visz bennünket - kívülről láthatunk olyan helyzeteket, amelyeket életünk során mi maguk is megélünk. Sírhatunk, nevethetünk rajtuk - magunkon.
A szerző - az izraeli színház legendája - élete 57 éve alatt 56 színpadi művet írt. Életművének egyik legfontosabb és a világ számos színpadán sikerrel előadott darabja Az élet mint olyan.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. április 11., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások