Színház

Az ezeregyéjszaka virágai (felnőtteknek)

táncelőadás, 50 perc, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy mágikus álom története, amelyben a vágy és az erotika dominál. Az Ezeregyéjszaka meséinek történetein keresztül átélhetjük a felnőtté válás megpróbáltatásait és a felnőtt léttől való félelmeket. A történetekben csodák történnek meg, bármi, még a halál is visszafordítható, sőt, élő és élettelen között sem éles a határ. "...minden életkorban keressük és minden életkorban meg is találunk valamit az élet értelméből..." (Bruno Bettelheim)

A produkció a Nemzeti Táncszínház felkérésére készült Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi című gyermekelőadás bemutatója után, felnőttek részére. Az előadást Pier Paolo Pasolini azonos című játékfilmje inspirálta. Az eredeti zenét Philippe Héritier, svájci zeneszerző komponálta kortárs és keleti zenei motívumok ötvözéséből.

A(z) Bozsik Yvette Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2012. március 24., Bozsik Yvette Társulat

Stáblista:

Hozzászólások

already-in-use 2012 márc. 25. - 15:26:11
Tegnap láttuk a darabot, ami teljesen magával ragadott, a táncosok a maximumot hozzák ki magukból, a keleti elemekkel ötvözött zene és a minimalista díszlet pedig remek összhangot talál velük. Külön figyelemre méltó Székely Szilveszter, mikor szinte teljesen lecsupaszítva van a színpadon és minden jelenetet ural, amiben csak szerepel. Megérett már egy fõszerepre!