Színház

Az illúzió

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Februártól minden csütörtökön nemzetiségi színházak és határon túli magyar nemzetiségi színházak programjai láthatók a MERLiN Színházban. A szerb, bolgár, cigány, horvát, szlovák és örmény színházi előadásokon kívül, kiállítások, koncertek, könyvbemutatók és gasztronómiai meglepetések várják az érdeklődőket.
Pridamant, a kétségbeesett apa felkeresi Alkandert, a kissé megfáradt varázslót. Rég eltűnt fiát szeretné felkutatni. A varázsló rövid unszolás után nemcsak elmondja, de árnyalakjai segítségével vízióként meg is idézi a fiú életét, annak szerelmi bonyodalmát Izabellel, kalandjait a Lise-zel, a fondorlatos szolgálólánnyal, ügyeskedéseit urának, a Mórölőnek szolgálatában. Végül azonban a valós történet egy váratlan fordulat után fikcióba csap át?

A jellemekre és szituációs humorra épülő stilizált komédia filozófiai problémát felvető keretbe ékelődik: hol van a fikció és realitást elválasztó határvonal, van-e az illúzió és valóság közt határ? Szétválasztható-e a kettő, és megismerhető-e a látszat mögött megbúvó igazság? Hol kezdődik az identitás, és hol végződik a szerep? Mágia, illúzió, színház - mind a valóságon való átlépés eszközei. Mi a színház? Az előadás erre a kérdésre is választ keres, ami pályakezdő színházművészek esetében akár krédónak is tekinthető.

A(z) Merlin előadása

Stáblista:

Hozzászólások