Színház

Az Ismeretlen Kutatása - con - text - us / The Wonderful Other

táncelőadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Börcsök Boglárka/Kovács Orsolya: con - text - us
Katja Mustonen (FIN)/Török Marcell: The Wonderful Other

Az Ismeretlen Kutatása egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat alkotó, koreográfus, táncos, és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben.
A műhely célja, hogy táncosok, alkotók elmélyülten kutathassanak választott témájukban, melyhez segítségül hívhatnak egy másik művészeti ágban dolgozó partnert egy kész produkció létrehozása nélkül. A programmal azt is el szeretnénk érni, hogy mind a közönség, mind az alkotók közelebb kerüljenek az improvizációhoz.

Az Ismeretlen Kutatása része a PARTS által vezetett, az Európai Unió által támogatott, 3 éves nemzetközi DEPARTS programnak. Az alkotóműhely ötletadója Michaela Hargitay, az alkotók művészeti munkáját Gál Eszter kíséri a kutatások teljes ideje alatt.

A program utolsó, tavaszi félévében Katja Mustonen táncművész, táncpedagógust és Börcsök Boglárka táncművészt választottuk ki pályázat útján, hogy alkotóműhelyben dolgozzanak.

Börcsök Boglárka/Kovács Orsolya: con - text - us (munkacím)

Orsolya: ...Szerintem nagyon érdekes, hogy az írás irányába indulsz el, mert tulajdonképpen a tánc is egyféle írásnak tekinthető.
Boglárka: Ja, pont ezen a vonalon keresem, hogy milyen vonatkozásban köthetőek ezek a műfajok egymáshoz. Ha szövegre, archívumokra gondolok, érdekel a történet/történelem mint alapanyag.
Orsolya: Például most ez a beszélgetés is bizonyos szempontból improvizációnak tekinthető. Érdemes lenne azzal foglalkozni, hogyan lehet magát az írói technikát átültetni a mozgásba.
Boglárka: Tudod mi lenne a legviccesebb? ezt a beszélgetést bemásolni a jelentkezési lapba.

Katja Mustonen (FIN)/Török Marcell: The Wonderful Other (munkacím)

A kutatás kiindulópontját a filozófiai értelemben vett hatásokról szóló írások adták. Katja és alkotótársa, Török Marcell videóművész a meglepődést, a bűvöletet és ezek hatásait járták körbe kutatásuk alatt. Az érdekelte őket, hogyan válnak ezek a hatások a mozgás motivációjává és eszközökké, amelyekkel egy nyelvet, egy hangulatot lehet létrehozni.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások