Színház

Az ismeretlen kutatása - Improvizációs alkotóműhely

előadás, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Oborni Katalin-Fuchs Péter: Eltervezett véletlen/Improvizáció és teória

Oborni Katalin és csapata Fuchs Péter segítségével olyan darabot próbálnak létrehozni, melyből kiderül, hogy az improvizáció olyan véletlenek sorozatát is jelentheti, ami egy adott térben egy adott pillanatban akár értelmet is nyerhet. "A reggeli felkelésnek nincsenek szabályai, a fogmosásnak is csak kevés. Amikor viszont kilépünk az utcára, a közszínpadra, hirtelen egy nagy közös játékban találjuk magunkat. És rögtön szabályozottá válik a mozgásunk. Nem mehetünk túl lassan vagy túl gyorsan. Feltűnő. Mindkettő. Amikor valaki furcsán mozog az utcán - vagy bohóc, vagy terhet cipel. Más mentség nincs. Amikor valaki a színpadon furcsán mozog? Ezért fizetünk. Látni másokat a szabályok ellen gyalogolni.

Hód Adrienn: Találkozás és kommunikáció - az Improvizáció maga

Szituációk, helyzetek, impulzusok és válaszok. Tudatos és nem tudatos lépéseink egy-egy (új) találkozás során. És mindezt hogyan lehet lefordítani a tánc nyelvére, megjeleníteni a színpadon. Hód Adrienn és segítői (Garai Júlia, Vass Imre, Mizsei Zoltán) most még nem egy színházi előadást mutatnak be, a záró estet is a kutatásra fordítják - de nem kell megijedni az élmény nem marad el, sőt!
"Az improvizáció kapcsolódási lehetőség. Kapcsolódás a világhoz, az emberekhez és saját magamhoz. Ezeket a folyamatokat szeretnénk beindítani és átélni a jelenlévőkkel együtt.
Alávetni magunkat valaminek, ami nagyobb nálunk. Akkor jó egy találkozás számomra, ha engem is átalakít."

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Vélemény: