Színház

Azonnali üzenet

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mit gondolsz: "másik" vagy "más"? Mit gondolsz: "semmi" vagy "semleges"? Mit gondolsz: "kontrollal" vagy "kontrol nélkül"? Mit gondolsz: "határtalan" vagy "határon túli"?
Mind lehetséges! "mindben" a test és "mindez" a test!

Együtt alkotni valakivel, akinek gondolatvilága és munkája hasonlóságot mutat, vagy közös pontokat rejt, de a kulturális háttere egészen más, nagyszerű lehetőség; megtermékenyítés és kihívás is egyben.

Batarita és Daiji Meguro 2012. márciusában egymás megismerésével, hosszas filozófiai eszmecserékkel és a korábbi tapasztalataik megosztásával kezdték a koprodukciós munkát, amit 2013. júliusában, Japánban folytattak az erőteljesen fizikális, konvencionális gátakat nem toleráló butohból táplálkozó, kísérleti munkával. A budapesti premier előtt, a munkabemutatóra Tottoriban került sort.

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett. Alkotó munkássága szorosan kapcsolódik az ázsiai kultúrához, ezen belül elsősorban a butoh tánchoz. Mestereit, Ko Murobushi-t és Yoshito Ohno-t, a műfaj legelismertebb képviselői között tartják számon.

Daiji Meguro a butoh alapítójának, Tatsumi Hijikata-nak a feleségétől, Akiko Motofuji-tól tanult. Hét évig a Ko Murobushi által alapított Ko&Edge társulat táncosa volt. 2004-től saját társulattal is dolgozik.

A(z) Batarita Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 27., Batarita Társulat

Stáblista:

Hozzászólások