Színház

Bábopera

előadás, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Bábopera Muszorgszkij: A mutatványos és a sokak által ismert és elismert Nagy János (jazz zongorista és zeneszerző) A hasbeszélő című művét dolgozza fel. Az előadás különlegessége, hogy a klasszikus opera és a kortárs zene találkozását Bőcs Attila - több jelentős báb- és operaprodukció alkotója "hozza helyzetbe".
Muszorgszkij: A mutatványos című pamflettjében egyes klasszikus típusokat kelt újra életre, a ködből jósló angyali lény az életkerék segítségével. Elsőként az életvidám Fiff lép fel a színen és az öröknővel Pattival lép kapcsolatba. Fiff bukása után a nőtől tartózkodó örök csecsemő vonszolja át magát a színen.
A műsor második részében a Nagy János által komponált egyfelvonásos operában a fáradt mutatványos (hasbeszélő), aki az előadás után megtér hotelszobájába, egymaga kelti életre és szólaltatja meg családjának, bábszínházának tagjait. Ebben a darabban tovább folytatódik az örök nő és a férfi konfliktusa, csak most egy öregedő magányos ember skizofrén, tragikomikus világába tekinthetünk be általa.

A(z) Millenáris előadása

Bemutató időpontja:

2005. november 15., Millenáris

Stáblista:

Hozzászólások