Színház

Balfácánt vacsorára

vígjáték, magyar, 2011.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Pierre Brochnat és barátai szerda esténként együtt vacsoráznak. Az összejövetelre minden meghívott köteles magával hozni egy lökött alakot. Aki a legidiótább vendéget viszi, az a vacsora után jutalomba részesül. Brochant egy nap valóságos kincsre bukkan, Francois Pignon-ra, a megszállott adóhivatalnokra, aki szabadidejében gyufaszálakból modellezi a világ leghíresebb építészeti alkotásait. Pignon tökéletes balfácán, aki szerencsét hozhat neki. Ám Brochant kisebb balesetet szenved, ezért a vacsorának befellegzett. Pignon viszont a nyakán marad, az őrületbe kergetve ezzel Brochant-ot és környezetét. A végén már nem is lehet tudni, ki is az igazi balfácán?

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. február 5., Turay Ida Színház

Stáblista:

Vélemény:

szavazat: 10/10 2012 dec. 30. - 20:55:06
2012 dec. 30. - 20:55:06
Egyik kedves nyári színházélményem volt idén ez az elõadás. Júniusban láttam a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Mûvelõdési Központban. Egy másik, elmaradt bérletes elõadás pótlásaként láthatta a nagyérdemû akkor ezt a vígjátékot. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem jártunk rosszul ezzel a cserével, sõt! Igazi könnyed, nyári estére való kikapcsolódást, önfeledt szórakozást jelentett a darab. Úgy emlékszem, Szabolcs Attila, a városrész polgármestere is megtisztelte jelenlétével a produkciót. (Amin már meg sem lepõdtem, kis túlzással az lenne a feltûnõ, ha egyszer nem lenne ott a Klauzál Házban egy kulturális rendezvényen. Legyen szó akár koncertrõl, akár színházról, szinte mindig ott látom a közönség soraiban - amivel alaposan rácáfol arra a közkeletû sztereotípiára, miszerint a jobboldali politikusok nemigen járnak színházba.)
Ki kell emelni a színészek játékát is, Mikó István - aki az elõadás rendezõje is - és Quintus Konrád is nagyot alakított. Tudom, hogy ugyanez a darab megy a József Attila Színházban is más szereposztással. Nos, alig hiszem, hogy ennél akár csak kicsivel is jobb lehetne az az elõadás!