Színház

Bányavirág

színmű, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Léván már a 20. század elejétől nagymúltú színjátszó együttesek működtek.1995-től létezik a Bárka Színpad, mely mindig olyan drámához nyúlt, amellyel közölni akart valami fontosat. Nem volt véletlen a választás: Tóték, Egy lócsiszár virágvasárnapja, Hoppárézimi, Kihallgatás, Noé, Galopp a vérmezőn, Özvegyek, A látszat dzsal, Mizantróp stb.
Az idei darabválasztásra azért került sor, mert a darab története és mondanivalója mindnyájunkat megfogott. Mert időszerű. A munkanélküliség, az ebből eredő alkoholizmus, az öngyilkossági ráta társadalmi problémáját még tetézi a tehetetlen szülőkről való gondoskodás.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Vélemény:

2013 aug. 24. - 19:34:02
2013 aug. 24. - 19:34:02
Eszméletlen jó elõadás, a drámaszöveg nagyszerû színpadi alapanyag, itt olvashatod:

http://www.lato.ro/article.php/B%C3%A1nyavir%C3%A1g/2134/

A színészek, ha jól sejtem, amatõrök, szinte hibátlanul játsszák végig a darabot, nem engedik ellaposodni, és végig egyszerre mulatságos és megrázó történetet mesélnek.Kiemelkedik az Ivánt és az orvost játszó színész, és sikerült egy igazi bombanõt találniuk Ilonka szerepére. A vidéki nyomor, kilátástalanság, alkoholizmus , betegség és öngyilkosság nem tûnnek vidám témának, mégis fetrengtünk a röhögéstõl.
Zsámbékon láttam õket egy fesztiválon, a csapat Léváról érkezett.