Színház

Bartók Orfeum

zenés est, 70 perc, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Hétre ma várom a Nemzetinél", szóval "Gyere, te Nímand", mert "Ma éjjel kigyúlt egy csillag az égen" és "Hosszú az éjszaka"... Mindössze néhány cím a Pesti nóták kifogyhatatlan tárházából. Zerkovitz Béla, Weiner István, Eisemann Mihály, Horváth Jenő szerzeményei egy letűnt korszak különös hangulatú dalai, melyek nélkül a "pesti utcza", a nagyváros fiákeres, cilinderes, körhintás hangulata szinte elképzelhetetlen.
Az előadásban négy színész és egy zongorista arra vállalkoznak, hogy az Orfeum és Kabaré irodalom ismert és kevésbé ismert dalain, valamint a műfaj legnagyobb szerzőinek tollából vett írásokon keresztül megidézzenek egy korszakot és néhány pillanatra életre keltsék az Orfeumot, amelyről Kosztolányi Dezső így ír: "... jó családokban, tiszta lányszobában afféle huncut somolygással szokás beszélni, mint a vágyak netovábbjáról, a bűnök ördögi csiklandásáról, a tilosról, melyet nem szabad megízlelni a halandónak, különben megmérgeződik és elpusztul... Az Orfeum, a polgári morfium!"
Az előadás helyszíne a Bartók Kamaraszínház különleges helyszíne, a darab hangulatához illően berendezett és átalakított aula.

A(z) Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előadása

Stáblista:

Vélemény: