Színház

Batang felé...

tragikomédia, 2 felvonás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Christian Gundlach : Batang felé? - Ketten egyedül - tragikomédia két részben
A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Az ő kapcsolatuk egy nagyon izgalmas lélektani játék. Hubert – Koltai Róbert - egy a demenciába lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást és elmerül egy képzelt világban. És egy fiatal – Alex, Szirtes Balázs -, aki kényszerű kötelességből ápolja őt.

A valóság neki is börtön, de neki még álmai sincsenek Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van?

Batang felé…

A két ember végigéli az idegenségből  a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak egy „Nagy utazásra".

Koltai Róbert:

Épp 10 éve játszottam először együtt Szirtes Balázzsal Veszprémben Harold Pinter világhírű drámájában, A gondnokban. Azóta többször összehozott bennünket a sors partnerként, de jó néhányszor rendezhettem is őt. Ma már rajongója vagyok.

Szirtes Balázs:

Ketten játszani, ketten mesélni egy estén át varázslatos, egész különleges lehetőség, ajándék a színházban. Nagy színésszel játszani ugyanezt, csoda és felelősség. Koltai Róbert óriás. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos utazás lesz vele ez is. Batang felé.

Gaál Ildikó rendező:

Hol van  Batang?

Kimész az ajtón, le a lépcsőn, gyalog a buszpályaudvarig, onnan a kikötőbe. Aztán tovább, azon is  túl. Túl az Óperencián.

A fontos dolgok mindig két ember között történnek. A színpadon és az életben is. Mostanában ezek engem sorra megtalálnak. Hálás vagyok érte.

Ebben a történetben is tükörbe nézünk. Ez fáj. És közben szívből röhögünk –önmagunkon is !

A(z) Hungarikum Élményház-Pódium előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások