Színház

Best of - Frisson!

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Frenák Pál 1957-ben születt Budapesten, 30 éves pályájának nagy részét Párizsban töltötte. Koreográfusi munkásságával párhuzamosan tanított a párizsi és lille-i Siket Színházban, és meghívott koreográfusa és tanára volt Chalons en Champagne-ban a Francia Artistaképző Főiskolának. Mozgásművészet a gyógyításban címmel az Amiens-i Egyetemi kórházban táncrehabilitációs programot fejlesztett ki mozgássérült gyermekeknek. 1989-ben alapította társulatát, a Compagnie Pal Frenak-ot, amit 1999-ben fiatal magyar táncosokkal bővített ki. A Frenák által gondosan összeválogatott, egymásra rendkívül inspirálóan ható nemzetközi csapat műhelymunkája során a tanult klasszikus és modern tánctechnikákon túl egy karakteres társulati profilt, egyedülálló táncnyelvet hozott létre. Ennek fontos jellemzője a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használata csakúgy, mint társműfajok (cirkusz, színház, divatbemutató, kortárs zene) beemelése az alkotásokba.

"a játékterét egy sajátos, belső "színpad" uralja; a dobogó tetejének lejtős négyzete jobbra eső sarkaival a földhöz közelít, míg baloldali éle úgy térdfölöttig ér. Ez a tiszta geometriájú és hófehér, csaknem szűzies térelem lesz a játék kietlen otthona, a létbetaszított lét birodalma.
Minden a felületén vagy a peremén történik, minden itt mutatja magát, itt fordul egymásba.
Mindennek itt a kezdete és vége. A világ vágóhídja ez. S majd vér is folyik rajta. De azért nem kell nagyon megijedni, hiszen az ember eljátszotta már a komolyság jogát is." - Péter Márta

A(z) Frenák Pál Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2007. június 24., Frenák Pál Társulat

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások