Színház

Boeing, Boeing

vígjáték, magyar, 2016.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy sikeres férfi mögött mindig ott áll egy nő. Vagy kettő. Vagy három. A Párizsban élő, sztárépítész Bernardnak például mindegyik a menyasszonya, ráadásul egyik szebb, mint a másik és természetesen nem tudnak egymásról, sőt szinte nem is járnak a földön egyazon időben!
Aki egy ilyen életvitelt menedzselni tud, az meg is érdemli, hogy nagy kanállal merítsen a saját főztjéből! Hacsak nem kavar egyet rajta valaki, vagy bele nem csapódik egy boeing a levesbe. Az egy férjre jutó légiutas-kísérők száma tehát három, a statisztikát pedig egy szerencsétlen jóbarát rontja...
A Guinnes Rekordok könyvében is megtalálható Marc Camoletti vígjátéka, mint a legtöbbet játszott francia vígjáték, melyen most a kecskeméti közönség szórakozhat önfeledten.

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

fourdogs 2015 nov. 24. - 08:38:02
"A Guinnes Rekordok könyvében is megtalálható Marc Camoletti vígjátéka, mint a legtöbbet játszott francia vígjáték, melyen most a kecskeméti közönség szórakozhat önfeledten."
Ez a mondat "több sebbõl is vérzik".
A Guinness két s-sel írandó, és a mint elé nem kell vesszõ, mert nem hasonlítás követi, hanem állapotot vagy minõséget jelölõ szókapcsolat.
Azaz, ha a szöveg szerkesztõje kellõképpen ismerné a magyar nyelvet, így írná:
A Guinness Rekordok könyvében is megtalálható Marc Camoletti vígjátéka mint a legtöbbet játszott francia vígjáték, melyen most a kecskeméti közönség szórakozhat önfeledten.