Színház

Bolero / Deja vu / Carmen

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

I. Bolero
"Maurice Ravel Bolerója monumentális erejű és ívű zenei gobelin. Ahogy a zeneszerző szőtte - egy zenei szálból kiindulva -, és ahogy egyre terebélyesedik a szövet, úgy kerülünk egyre mélyebbre labirintusában. Mígnem beteríti az egész teret, és mint egy örvény, elnyel, magába fogad. Rítus - a vágy ritmusára." (Egerházi Attila)

II. Deja vu
Koreográfus: Peter Zuska
Táncolják: I. szereposztásban - Linda Schneiderova, Svidró Viktor, II. szereposztásban - Popova Aleszja, Svidró Viktor.
Petr Zuska a nemrég nálunk vendégeskedő Ballet Prague Junior iskolájában végzett, innen indult karrierje. A világ nagy operaházainak és együtteseinek készített már koreográfiákat, többek közt a Dán Királyi Balettnek, az Ausztrál operának, a Kanadai Balettnek. Jelenleg a Cseh Nemzeti Balett igazgatója. Új koreográfiáját Chopin és Paganini zenéjére DEJA VU címmel láthatja a magyar közönség.

III. Carmen
"Carmen és Don José története a vágyról, a féltékenységről, a szerelemről, a bűnről és a bosszúról szól. Amikor a színpadra állítás mindig gyönyörű és mindig gyötrelmes munkájába kezdtünk, azt kellett átgondolnom, hogy számomra mit jelent Carmen, a torreádor, Don José, a hadnagy és Micaela keresztrejtvénye. Én mindegyikük sorsában a végzet hatalmának elkerülhetetlen érvényre jutását fedeztem fel. Carmen, aki korábban csak a test tüzével érezte a szerelmet, most találkozik a mindent lebíró, igaz érzéssel, amelytől megrémül. A torreádor modern showmanként villog közönsége előtt, csupa erő és magabiztosság - mindaddig, amíg a szerepe tart. Magányában, szerep nélkül azonban összeomlik. Nem tudja, ki is ő voltaképpen. Don Josét Carmenben megtestesülő sorsa egyre beljebb sodorja az elkerülhetetlen úton. Micaela nem képes kitörni áldozati szerepköréből. A felszínen kereng a színes, tarka forgatag, pezseg a délszaki élet. A mélyben pedig a maga kegyetlen útján menetel előre a Végzet." (Egerházi Attila)
Carmen: Popova Aleszja / Linda Schneiderová
Don José: Svidró Viktor
Micaela: Szirmai Irén
Torreádor: Kéri Nagy Béla
Zuniga: Bitó Sándor
Továbbá: Bogdan Petronela, Zaka Tamás, Hucker Katalin, Czaltik Ildikó, Steuer Tibor

A(z) Magyar Balettszínház Gödöllő előadása

Stáblista:

Hozzászólások