Színház

Bolondok hajója

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kalózok után a bolondok hajója is kikötőre talál Budapest legújabb és legmerészebb művészeti bázisán, a Művelődési Szint (Műszi) Blaha Lujza téri állomásán. A független alkotói közösség egy nemzetközi társulat premier előtti bemutatójára készül. Péntek 13-án, este a Ship of Fools (Bolondok hajója) színházi társulat cirkuszi és akrobatikus performanszával nem csak elkápráztatni kívánja közönségét, de felhívni a figyelmet egy gyógyíthatatlan betegség, a Huntington-kór problémájára, és a drámaterápia fontosságára is.

Sacha Baron Cohen (Ali G/Borat/Diktátor), Helena Bonham Carter és az Oscar-díjas Emma Thompson egykor mind a világhírű párizsi Ecole Phillipe Gaulier növendékei voltak. A bohócművészetek és klasszikus buffó-műfaj speciális intézetének jelenlegi hallgatója az a Charles Shetcliffe, aki kanadai, francia és angol művészekből álló csapatával, a Ship of Fools-szal éppen Magyarországon próbál. Charles Shetcliffe 10 éve dolgozik cirkuszi területen olyan társulatokkal, mint a The Invisible Circus, a The Wonderclub, az Arcadia, a Ratupadrainpipe vagy az InService Productions.

A társulat nagyszabású tervei között szerepel, hogy európai turnén mutassák be most készülő munkájukat, amely nemcsak egy egyszeri performance, de egyszerre figyelemfelkeltés is egy gyógyíthatatlan betegségre, a Huntington-kórra. Az alapító Charles Shetcliffe-nél 2008-ban diagnosztizálták az idegrendszert és a mozgáskoordinációt megtámadó kórt. A fiatal művész missziónak tekinti, hogy alkotótársaival komikus és groteszk előadással figurázzák ki a sors által rámért megpróbáltatásokat, ezzel nyomatékosítva a drámaterápia szükségességét és jótékony hatását.

Budapest legújabb kulturális intézménye, a belvárosi Blaha Lujza téri Corvin Áruházban működő MÜSZi egy rendkívüli estével szeretne hozzájárulni ehhez a küldetéshez: a szervezők egy különleges művészeti élmény mellett drámaterapeutákkal szervezett beszélgetést is rendeznek a nemzetközi társulat július 13-i fellépésére. Az előadás a klasszikus chaplini csavargó figurájára emlékeztető utcai helyzetekben hívja életre a szereplők álmait, vágyakozásait az izgalmas előadói térben, ahol a trombitás, hullahopp karikás, akrobatikus és tűznyelő cirkuszi elemek sem maradhatnak el.

Noha csak szeptemberben lesz a MÜSZi hivatalos megnyitója, az értékmentő kulturális közösség fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy újjá varázsolt alkotóbázisán a nyári hetekben is igényes, eredeti és kísérletező művészeti programoknak adjon helyet. A belgrádi underground világát bemutató júniusi balkáni kalóz-kommandó sikerét követően most igazi forró hangulatú frissességet kínál a kalandokra kész közönségnek.

A(z) MÜSZI - Művelődési Szint előadása

Stáblista:

Hozzászólások