Színház

Bolondok háza

színmű, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Sokan gondoltunk már arra, milyen lenne új életet kezdeni. Axel Hellsteinius drámájának szereplői nem gondolkodnak ezen, mivel nem is tehetnek mást. Elling és Kjell nemrég szabadultak Norvégia egyik ismert elmeszanatóriumából, azzal a feltétellel, hogy bebizonyítják maguknak és a külvilágnak: képesek az önellátásra, a valóság érzékelésére, tájékozódásra - meg tudják ítélni, mire van és mire nincs szükségük a boldogulásukhoz. Elling és Kjell nagy feladat előtt állnak: újrakezdik azt, amiről nem sokat tudnak, hiszen sosem részesültek benne, az intézet zárt és steril világában nem voltak rákényszerítve az önállóságra, a döntéshozatalra - és nem ült nyakukon a szabadság.

A szerző mikroszkopikus bontásban vizsgálja a legegyszerűbb emberi érzéseket, hőseivel megpróbál rákérdezni a legalapvetőbb adottságainkra, kényszereinkre, vágyainkra, álmainkra, késztetéseinkre; szinte gyermeki naivitással élhetjük újra a felnőttek világát két koravén gyermek szemével nézve azt. Megkérdőjeleződik minden - az is, ami természetesnek veszünk, adottnak, s talán eszünkbe sem jutott sohasem vizsgálni, miért is van így...

Elling és Kjell segítségével újratanulhatjuk a világot, s megpróbálhatjuk megérteni, mi is vezet a boldogulásunkhoz. Miből vagyunk összerakva.

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. november 28., Vörösmarty Színház

Stáblista:

Szereplők

Gunn, Reidun, Pincérnő

Hozzászólások