Színház

Boross Martin-Thury Gábor: Emlékek klinikája

előadás, 2017.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Két történet a jövőből. Két vízió, amelyek közt Áron, egy különlegesen hétköznapi férfi és a nézők a kapocs. Az Emlékek klinikája egy utópia-rémmese, ami azt vizsgálja, hogy létezik-e “boldog tudatlanság”, hogy mik azok a gyenge pontjaink, amelyeken keresztül izolál, és megvásárolhatóvá tesz minket a propaganda.

Az első helyszín Magyarország, 2021, az ország legnézettebb talkshowja. Fegyveresek törnek be az élő adásba, és túszul ejtik a stábot, hogy politikai üzenetüket eljuttathassák a lakosságnak, és ellenállásra szólítsák fel őket a kialakulóban lévő rendszer ellen.
A második helyszín egy klinika, ahol évekkel később hosszú álomból ébrednek a tévéstúdióban egykor foglyul ejtettek. Itt a kellemetlen emlékek újraírásával próbálják felkészíteni őket új életükre az akkorra fénykorát élő új társadalomban. Ezen a klinikán Áronnak életre szóló döntést kell meghoznia: választania kell, hogy akar-e új szemmel élni, amely egy fájdalommentes valóság lehetőségét, és biztonságot kínál azok számára, akik hajlandóak felejteni; avagy visszatér korábbi, esendőbb életéhez.
Áron újraéli saját múltjának keserű élményeit. Emlékeit a klinika személyzete idézi fel, akik vissza-visszatekerik azokat, akár egy filmet, majd segítenek őket kijavítani, és Happy End-re átírni. De milyen árat kell ezért fizetni?

A STEREO Akt Magyarország egyik legprogresszívebb kortárs színházi alkotócsoportja, amely esemény-szemléletű színházi előadásokat hoz létre Boross Martin vezetésével. A színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a résztvevő valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása. A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók – akár szavak nélküli – párbeszédéből születik meg.

A(z) STEREO AKT előadása

Bemutató időpontja:

2017. január 27., STEREO AKT

Stáblista:

Hozzászólások