Színház

Bruschino úr

vígopera, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hiszem, hogy az opera mindig élni fog, csak a közönséghez vezető utat kell megtalálni. A Bruschino úr, avagy a véletlen gyermek című Rossini-művel szeretnénk folytatni Veszprémben az opera műfajának népszerűsítését. Ez a vígopera természetesen tele van szerepcserékkel - és ezáltal félreértésekkel -, ütődött figurákkal, egy szerelmi szállal, szellemes zenei megoldásokkal. Az operákat általában cselekményük idejében játsszák, de előfordul, hogy a zeneszerző korába, illetve a jelenkorba adaptálják.
Mi úgy gondoltuk, hogy ezen elveket felborítva a régmúltba, egyenesen a jégkorszakba helyezzük a történetet. Hogy miért?... Jöjjenek el és nézzék meg! A kosztümök és a kellékek is természetesen ezt a kort idézik, sokszor ironikus megoldásokkal, humoros eszközhasználattal.

Bemutató időpontja: 2013. október 4., Veszprémi Petőfi Színház

A(z) Soproni Petőfi Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

ClawdiaChauchat 2013 nov. 03. - 13:33:03
Nem tudom hova tenni ezt a darabot. A színészeknek minden tiszteletem. Nem rajtuk múlott, hogy folyton az órámat lesve az elõadás végét vártam. Máig nem tudtam eldönteni, hogy a rendezõ ezt most komolyan gondolta-e... Az elsõ benyomásom lett sajnos a végleges is: iszonyattal vegyes döbbenet. Nem ajánlom.