Színház

Caligula

játék, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A "CALIGULA" alighanem Camus legjobb darabja, az egzisztencialista filozófia színpadi parabolája.
Hőse olyan ember, akit az élet szenvedélye a romboló veszettségbe sodor, s aki - mivel önmagához mindig következetes - hűtelen lesz embertársaihoz. Megtagad minden értéket. De ha igaza van is abban hogy megtagadja az Istent, súlyos tévedése, hogy megtagadja az Embert is. Nem érti meg, hogy a teljes rombolás, végül önrombolás.
Fájdalommal és felismeréssel kezdődik a fiatal római császár, Caligula uralkodása. Elveszti húgát, Drusillát, akit bűnös szerelemmel szeretett.
A patriciusok attól félnek, hogy kárt tesz önmagában: Caligulát azonban elsősorban nem Drusilla elvesztése nyugtalanítja, sokkal inkább a banális, hétköznapi felismerés: " az emberek meghalnak és nem boldogok."
A darab címszerepét az 1945-ös ősbemutatón Gerard Philipe alakította.

A(z) Budapesti Kamaraszínház - Ericsson Stúdió előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

9/10
surviver 2012 márc. 05. - 10:29:09 9/10 Előzmény kemenykati
Remek, dinamikus,modern feldolgozás. Láttam a Ruttkai Éca színházban Rába Rolanddal is, nehéz választani, mindkettõ nagyon meggyõzõ alakítás. Lady Gaga is tökéletesen illett a Kamaraszínházas elõadásba. K. Gábor és P. Tímea remekeltek!
kemenykati 2011 márc. 21. - 16:52:08
Briliáns elõadás, Karalyos jutalomjátéka. A mellékszereplõk is remekek.
10/10
maazli 2011 jan. 15. - 22:52:34 10/10
Dinamikus, mozgalmas, meghökkentõ. Egy õrölt tajtékzása. Nehéz darab ugyan, de Karalyos Gábor alakítása miatt megérte megnézni.