Színház

Carnations and Roses

táncjáték, 60 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

GG Tánc Eger előadása - a Sissi Őszi Tánchét keretében.

A szerelem évszázadok óta mozgatórugója az emberi gondolkodásnak, valamint meghatározó szerepet tölt be az antik mitológia, a vallások, a filozófia és a művészetek világában is, e területek központi témájának egyike.
Clébio Oliveira- a GG Tánc Eger idei stúdiószínpadi előadásának koreográfusa- ezúttal az agy szemszögéből vizsgálja a szerelmet, szenvedélyt.
Hogyan jellemezhető ez az érzés egy reálisabb szempontból nézve? Hogyan viselkedik az agyunk a szenvedéllyel szemben? Mi játszódik le elménkben, mikor szerelmesek vagyunk? Milyen kapcsolatot létesít egymás közt a test és az agy?
Oxitocin, dopamin, szerotonin. Vágyódó test. Boldog beteljesülés. Gyönyör.
Olykor pedig elmebajhoz hasonlítható ez az állapot, stresszel, megszállottsággal, kényszerrel fűszerezve.

A GG Tánc Eger az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatként működő, a kortárstánc
közönség számára befogadható formáit alkalmazó, dinamikusan fejlődő, magyar és külföldi
vendég alkotókkal, magyar és külföldi táncművészekkel alkotó együttes, melynek
tagozatvezetője Topolánszky Tamás.

English-friendly performance.

Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

A(z) GG Tánc Eger előadása

Stáblista:

Hozzászólások