Színház

Check Point Charlie II. - A Pont Műhely 24 órás színháza

előadás, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zene, színészet, vizualitás, költészet, tánc szimbiózisa. Az eseményfolyam résztvevői a Pont Műhely tagjai és a minden harmadik órában a közönséget és a résztvevőket is különböző ínyencségekkel meglepő vendégeik. Amit kínálunk, az az együttlét, a valahova tartozás élménye. A Pont Műhely megkísérli megosztani Önökkel kétségeit, örömeit, kíváncsiságát, hogy aztán ki-ki hangulata szerint válasszon a neki tetsző események közül.

A Pont Műhely a Jászberényi Pont Színház néven ismertté vált csoportból alakult 1992-ben. Tagjai különböző háttérből jönnek, egy Ponton találkozik az életük: azokban a színházi produkciókban, amiket közösen hoznak létre.

A Check Pont Charlie II., melyet Keszég László, a Kaposvári Csiky Gergely színház rendezője jegyez, megtestesíti azt az újszerű színházi nyelvet, amelyet a Pont Műhely előadásaiban népszerűsíteni próbál: a kísérletezés, az improvizáció, az örömszínház, a pillanatban rejlő lehetőségek felfedezésének sajátos egyvelegét.

Az előadásban a valós és színházi idő összemosódik. Paradox módon éppen ez ad különös súlyt minden elkövetkező pillanatnak. Mivel nincsenek fix, állandó pontok, se a közönség, se az alkotók nem érezhetik biztonságban magukat A nézők sosem lehetnek csupán kukkollók, a darab mindvégig megköveteli az aktív befogadást.

A darab a pillanatból, a szereplők belső rezdüléseiből, a közönséggel együtt lélegezve születik. Mindeközben a színpadon témák és emberek váltakoznak, ami különös lüktetést ad az előadásnak. A darab előre meghatározott témákra felfűzve halad, alkotótársak és művészbarátok lépnek be a színre, majd hagyják magukra ismét a színészeket.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2002. december 20., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások