Színház

Cirkusz a javából!

előadás, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Világhírű cirkuszdinasztiák lépnek fel a Fővárosi Nagycirkusz porondján, az előadáson a legmodernebb elemekkel ötvözött hagyományos produkciók láthatók.

A Rastelli név igazi legenda és maga a cirkusztörténelem: a Rastelli bohócok ugyanis először a harmincas években léptek közönség elé. Az elmúlt évtizedekben a fiatalok váltották az időseket, a számok stílusa és a kompozíció azonban semmit sem változott. A Rastellik remek bohócok és virtuóz zenészek.

Gyönyörű fekete lovaival Anadalúziát, vidám kutyáival pedig a hidegebb tájakat varázsolja a porondra a Saabel Family. Lányuk, Alexandra az elegáns és látványos állatprodukciókban is fellép, magának azonban egy másik műfajt választott: a kézen egyensúlyozást.

A Flying Mendonca alapítói a cirkusz világában nőttek fel. Számos nehézséget kellett leküzdeniük, míg 2006-ban az ötfős csapat a lélegzetelállító trapézszámmal ezüst érmet nyert Varsóban az Európai Cirkuszfesztiválon. Azóta Európa több cirkuszában és számos televíziós show-ban léptek fel.

Szergej Volkov sikeres tornászkarrier után a cirkuszban folytatta. A Jekatyerina Gorjacsevával alkotott Duo Volkov technikailag tökéletes, látványos elemeket tartalmazó levegőszámát láthatta már a holland, svájci és monte-carlói közönség is.

"Konvencionális" családban nőtt fel Molly Saudek, aki kisgyermekként rajongott a cirkuszér. A tehetséges táncos és tornász elsőként trapézon dolgozott, majd beleszerett a kötéltáncba, amely az idegi, érzelmi és fizikai koncentráció összessége számára. Molly Saudek a párizsi a Festival Du Cirque de Demain aranyérmese, a 8. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon bronzérmese.

Nyár végéig itt maradnak a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasai: Nataly és Andrey Shirokaloff valamint gyönyörű tigriseik és párducaik.

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Bemutató időpontja:

2012. március 24., Fővárosi Nagycirkusz

Hozzászólások

abano 23 2012 aug. 17. - 11:24:42
A Fõvárosi Nagycirkusz elõadását ajánlom a cirkuszt szeretõknek. Élmény volt a lendületes nivós prodikció!
Dini78 2012 júl. 06. - 09:14:24
Láttuk az elõadást, nagyon színvonalas, remek összeállítás.
Az itt összefoglalt jellemzés sokatmondó, ám egy valamit hiányolok belõle, mégpedig az elõadás egyetlen magyar fellépõjének nevét. Õ Veres Henrik, aki fiatal kora ellenére Európa több cirkuszában fellépett már! Úgy gondolom, hogy kis hazánk szülöttei ennyit megérdemelnek!