Színház

Cirkuszi kavalkád

előadás, magyar, 2012., 3 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Roman és Gyima - létra-egyensúlyozók
(Oroszország)
A két orosz artista bámulatos fürgeséggel mászik fel a létra tetejére, és közben buzogánnyal és karikákkal zsonglőrködnek, a létra pedig sohasem dől el.

Maike és Jörg Probst - páviánok, kisállatok
(Németország)
Az állatidomár szakma úgy tartja: a páviánok közösségével kifejezetten nehéz szót érteni. A német Probst házaspárnak azonban sikerült, hiszen egyedülálló produkciójuk a monte-carloi cirkuszfesztiválon több díjat is nyert. Másik produkciójukat a Grimm testvérek Brémai muzsikusok című meséje ihlette, mely ékes bizonyítéka annak, hogy egy mangalica, egy kecske, egy izgága kakas és Jónás, a szamár legalább annyira "porondra termett", mint a páviánok.

Duo Icaria - lábikária (Etiópia)
Etiópiából, Afrika szívéből származó artisták tehetségükkel és hajlékonyságukkal valósággal berobbantak a nemzetközi cirkuszvilágba. A Duo Icarianak már tapsolt a német, a francia és a japán közönség, és most végre Magyarországon is fellépnek.

Troupe Diamond - gurtni (Magyarország)
Az Artistaképző négy növendékének záróvizsgán bemutatott produkciója fergeteges siker volt. A Troupe Diamond a mozdulatok és a zene nyelvén mesél szerelemről, vetélkedésről, féltékenységről, látványos levegőszámukat pedig csodálatos élő énekhang kíséri. Lendület, tűz, energia árad a fiatalok minden mozdulatából.

Adele és Franco - papagájok, fókák (Magyarország)
Adele és Franco színes papagájai kiválóan értenek a hétköznapi dolgokhoz: autót szerelnek, kosárlabdáznak, és játszi könnyedséggel oldanak meg logikai feladatokat. A szárazföldön kissé nehézkesen mozgó fókák, ha kedvük tartja, még a zenekarnak is "besegítenek". Franco komikus (gaucho) száma pedig a dél-amerikai pampák vadregényes világát idézi humorral fűszerezve.

Simet László - halálkerék (Magyarország)
A világ egyik legjobb kötéltáncosa a Londoni Olimpiai Játékok záróünnepségén elképesztő magasságban sétált végig egy 300 méter hosszú kötélen. Simet László szinte előbb tanult meg drótkötélen járni, mint a talajon. A művész azon ritka kötéltáncosok egyike, akik biztonsági kötél nélkül adják elő produkciójukat.

A Fővárosi Nagycirkuszban látható halálkerék-számát lenyűgöző magabiztossággal adta már elő a koppenhágai Tivoli szabadtéri színpadának tetőszerkezetén, illetve a stockholmi Gröna Lund - vidámparkban.

Black Roses - egykerekű (Magyarország)
A frissen végzett artisták mintha egy fülledt hangulatú francia varietéből léptek volna a porondra: kacér kosztümök és stílusos jazz zene kíséretében. A ritmus azonban gyors modern zenére vált és a négy fiatal dinamikusan suhan végig egykerekűjével a porondon, a Black Roses maga a virtuóz lendület.

Zsilák Olivér - zsonglőr (Magyarország)
Zsilák Olivér hat évesen kezdett el zsonglőrködni, az első trükköket édesapjától, a világszerte Fudi művésznéven ismert artistaművésztől, Zsilák Györgytől tanulta. Nem csoda, hogy tíz évesen már az Egyesült Államokban lépett fel. A fiatal zsonglőr már számtalan cirkusz porondján, show-műsorok, színházak közönsége előtt bizonyított, és most végre a Fővárosi Nagycirkusz nézői is ámulhatnak látványos produkcióján.

Noé Robert - lengőtrapéz (Svájc)
Egy balett-táncos kecsességével mozog, valósággal táncol a trapézon Noé Robert. Könnyed, pontos mozdulatokkal kivitelezett száma mögött rengeteg munka és gyakorlás van. "A magasban nincs lehetőség hibázni" - vallja a svájci légtornász, aki Amszterdam, Brüsszel, Barcelona, Montreal és Las Vegas után érkezett Budapestre.

Francesco - bohóc (Franciaország)
A francia bohóc hitvallása egyszerű: meglepni és megnevettetni. Francesco szerelemből lett bohóc, ám valójában költőnek tartja magát. Talán azért, mert zsonglőrként dobálózik a hangokkal, és a zenével. Produkciója ? amely a 8. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon óriási közönségsikert aratott ? vidám varázslat, amely a valóságból álmot teremt, az álmot pedig valóra váltja.

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Bemutató időpontja:

2012. szeptember 22., Fővárosi Nagycirkusz

Vélemény: