Színház

Closer

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Patrick Marber darabja négy szereplő történetén keresztül beszél a szerelemről, az egymás birtoklásának vágyáról és bosszúról. Két férfi és két nő szerelmi négyszöge ez, ahol alapvetően magányos és egymásra utalt emberek keresik egymásban a boldogságot, a kielégülést, próbálják megváltani a másikon keresztül a saját életüket. Egy taxi véletlenül elüt egy fiatal lányt, aki Alice néven mutatkozik be később a taxi utasának, mikor az kórházba viszi. Dan, aki író szeretne lenni és egy újság halálozási rovatánál dolgozik, rögtön megbabonázódik a fiatal lány közvetlen őszinteségétől és erős szexuális kisugárzásától. Alice éppen New York-ból érkezett haza, ahol sztriptíztáncosként dolgozott. Dan megírja a lány történetét egy regényben, aminek a kiadása kapcsán egy fotózásra megy. Itt ismeri meg az idősebb és kevésbé kiszolgáltatott Anna-t. Dan képtelen kiverni a fejéből Anna-t és egy szexchat oldalon a fotós nevében irogat Larry-nek, az orvosnak, akit letaglóz az a mocskos szájú erotika, amivel Dan ostromolja. Dan továbbmegy, egy randevút beszél meg Anna nevében az orvossal egy akváriumban, amiről tudja, hogy Anna kedvenc helye...

A cselekmény Londonban játszódik, ahol a fotóművész, a sztriptíztáncosnő, az író és az orvos végzetszerűen megismerkedik. Folyton megcsalják egymást és őket is megcsalják. A szerelem létszükséglet számukra, de csak akkor, ha nem kaphatják meg. Ha kéznél van, már nem izgalmas.

A(z) 011- Alkotócsoport előadása

Bemutató időpontja:

2015. május 11., 011- Alkotócsoport

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

1/10
evike12 2015 nov. 17. - 00:26:14 1/10
Nagyon rossz volt. Hiányzott a tûz, a kémia, az izgalom, a feszültség...minden. Nem volt élet a színpadon, csak dialógusok. Félházas elõadás, a szünet után már csak negyed. Hogy érzékeltessem: az elõadás után nem kellett sorban állni a kabátokért, és nem a ruhatárosok gyorsasága miatt. Hát ez is egyfajta élmény, bár nem ezért indultam el.