Színház

Co.ffein Projekt: ...mi legyen?

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Öt, klasszikus baletten és kortárs táncon egyaránt nevelkedett táncművész: Schnetz Johanna, Kolozsi Viktória, Várnagy Kristóf, Dobi András és Baranyai Balázs a Frenák Társulatban eltöltött évek után 2007. szeptemberében létrehozta saját társulatát, a Co.ffein Projects-et. A Rhédey Gábor költővel és Varga Viktor rendezővel kiegészült fiatal, lendületes csapat ars poetica-jában a következő célt fogalmazza meg: "Táncot az irodalommal, drámát a zenével egyesíteni. Friss formanyelven szólalni meg. Közönségbarát színházzal szórakoztatni, megmozgatva az általánosan passzív szemlélőt. A Co.ffein Projects, mint egy erős kávé, ébreszteni akar. Új esztétikát honosítani meg, kevés cukorral, kis tejszínnel."
Ennek szellemében készítették el - illetve készítik el a nézők segítségével - előadásukat a Pinceszínházban. A kísérleti előadás során az általuk kitalált és kidolgozott, koreografált szituációkat a nézők rendezik saját, személyes élményeik alapján történetté, teljes előadássá.
A későbbiekben a kísérlet újabb elemekkel gazdagodik, egy-egy előadás kilép a megszokott kontextusából és a közönséggel együtt elhagyja a színház épületét, új kifejezési módokat keresve, a tánc formanyelvét kutatva alternatív színházi játszóhellyé teszi Budapest elhagyott épületeit, köztereit, de akár gyalogos átkelőit is.

A(z) Pinceszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások