Színház

Compagnie Marie Chouinard (CAN): Elemi életerő

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Pompás retrospektív, mely felölel 40 évet, és a világ valamennyi sarkát. Tragédia és komédia, gyengédség és erő, a kecses és a furcsa.

Az elmúlt negyven év alatt a kanadai Marie Chouinard olyan koreográfiai és vizuális világot épített, melynek nincs párja a világban. A táncikon összegyűjtött az 1980 és 2018 közötti munkáiból szólókat és duetteket 1 és 13 perc hosszúság között és a 25 rövid darabbal (miniatúra) végigszáguld a repertoárján. Egy olyan Best Of, ami mégis új alkotás, önmagukban is megálló darabokkal, nagyon erős ritmikával, új jelmezekkel, színpadképekkel és hangkörnyezettel.

Tánctörténelem a táncosok új generációjával, a nézők új generációjának. Chouinard munkái mindig is provokatívak, érzékiek, feministák voltak tele nyers energiával – de vajon hogy reagálunk ma arra, ami a saját idejében maga volt a botrány? Lesznek benne darabok klasszikusokból, mint a bODY_rEMIX/gOLDBERG_vARIATIONS, és friss kutatások is, mint a kajla Love Attack, ami eddig csak koreográfiai jegyzetekként létezett. Egy egyedülálló egyéniség átfogó bemutatása. A munkája kvintesszenciája. Aki még nem ismeri, most tegye meg!

„Ez a kollázs, a maga néhol brutális nyitottságával, nagy valószínűséggel Chouinard egyik legjobb munkája.” (Der Standard, Bécs)

„Chouinard képzelete megdöbbentő… váratlan… nagy kaland a nézőnek.” (The Globe and Mail, Kanada)

Marie Chouinard 1978-ban tűnt fel Montreálban első szóló koreográfiájával, 1990-ben megalapította saját társulatát, élt New Yorkban, Berlinben, Balin és Nepálban. A Trafóban a kezdetektől fellép, társulata most nyolcadik alkalommal költözik be a Nagyterembe a maga lendületével, ritmusával és ragyogó profizmusával.

Koreográfiák: Marie Chouinard
Táncosok: Michael Baboolal, Adrian W.S. Batt, Jossua Collin-Dufour, Valeria Galluccio, Motrya Kozbur, Luigi Luna, Sayer Mansfield, Carol Prieur, Clémentine Schindler and Celeste Robbins
Zene: Louis Dufort: 2-6-7-12-14-15-17-18-19-21-23-24-25; Frédéric Chopin (opusz 28, prelűd 5): 8,
Georg Friedrich Haendel (Lascia Ch’io Pianga, interpreted by Montserrat Caballe): 10, Carles Santos: 11
Beszédhangok: Marie Chouinard
Fények: Marie Chouinard, kivéve 8: Axel Morgenthaler
Videó, díszletterv és kellékek: Marie Chouinard
Jelmez: Marie Chouinard, kivéve 2-7-23: Liz Vandal
Budapesti táncosok: Michael Baboolal, Adrian W.S. Batt, Jossua Collin Dufour, Valeria Galluccio, Motrya Kozbur, Luigi Luna, Sayer Mansfield, Carol Prieur, Celeste Robbins and Clémentine Schindler
Művészeti vezető a turnén: Annie Gagnon
Turné menedzser: Martin Coutu
Technikai vezető és színpadmester: Elsa
Hangmérnök: Jérôme Guilleaume
Fénytechnikus: Chantal Labonté

Hozzászólások