Színház

Compañía Antonio Gades: Carmen

táncelőadás, újcirkusz

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Carlos Saura legendás táncfilmje, a Carmen hatalmas, előre nem várt nemzetközi sikert aratott. A táncadaptáció színpadi változatát 1983-ban Párizsban mutatták be, a közönség ugyanazzal a kirobbanó lelkesedéssel fogadta, mint néhány évvel korábban a Vérnász és a Flamencoszvit című előadást.
A koreográfiai és rendezői koncepció egyik meghatározó gondolata, hogy a főhős, Carmen „nem könnyelmű és nem is férfifaló. Egyszerűen csak egy őszinte nő, aki éppúgy kendőzetlenül vallja meg, ha szeret valakit, mint azt, hogy már nem. Más szóval: egy szabad nő - nyilatkozta Gades a premier után. - A szabadságról magasztos elképzelései voltak, inkább meghalt, minthogy elveszítse azt. Korábban mindig könnyelműnek és végzetesnek mutatták, pedig Carmenben van valami lényeges, ami mindezektől távol áll - az öntudatossága és a nemessége.”

Alkotók:
dramaturg: Antonio Gades, Carlos Saura (Prosper Mérimée műve alapján)
látvány: Carlos Saura
díszlet: Antonio Saura
jelmez: Carmen Sánchez
Hang: Alberto Palanques
fény, koreográfus, rendező: Antonio Gades, Carlos Saura

Szereplők:
Carmen: Esmeralda Manzanas
Don José: Álvaro Madrid
Torreádor: Jairo Rodríguez
Férj: Miguel Ángel Rojas

tánc: Cristina Carnero, María José López, María Nadal, Virginia Guiñales, Raquel Soblechero, Ana del Rey, Ana Pardo, Miguel Lara, Antonio Ortega, Pepe Vento, Santiago Herranz, Ángel  Navarro

ének: Alfredo Tejada, Enrique Bermúdez „Piculabe”, Juan Carrasco „Juañares”

gitár: Antonio Solera, Basilio García

Hozzászólások