Színház

Cosi fan tutte

opera, magyar, 2016.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mozart és Da Ponte együttműködésének utolsó gyümölcse a Cosi fan tutte című opera. Zenei kifinomultságát és a szereplők belső történéseinek sokrétű ábrázolását tekintve ez a legrészletgazdagabb Mozart összes operája közül. Lehetséges ez azért is, mert összesen csak hat szereplője van - hat, egymástól sokban különböző ember egyetlen sorsfordító napját követhetjük benne végig.

Az Operabeavató című, nagysikerű sorozat eredménye ez az előadás: több hónap alatt a közönséggel közösen elemezte végig a színház hangról hangra, jelenetről jelenetre ezt a remekművet.

A 2015/16-os évadban az alkotók egy új előadást, a nézők pedig operanézést tanultak és próbáltak. Az évad végén pedig mindannyiunknak: premier.

Munkatársak: Szabó Gergely, Koloszár László, Bokor László, Botka Zoltán, Pető Sándor, Tőzsér Gábor, Ignácz Éva, Gáspár Viktória, Pintér Mária, Vég Attila, Kelecsényi Bernadett, Mucsi Gábor, Hoffmann Éva, Molnár Fanni Rebeka, Virág László, Mezővári Margit

A(z) Kamra előadása

Bemutató időpontja:

2016. június 17., Kamra

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

5/10
elszabó 2016 jún. 19. - 00:11:26 5/10
Mozart operája kamara elõadásban: az egyes jelenetek között a rendezõ TGM stílusban értelmezi, hogy mi történt ill. mi fog történni? Hogy ez miért a Kamrában, mindegy, végül is inkább segít, mint hátráltat. De az opera elõadások örök problémja elõl itt sem sikerült kitérni: a kiváló hangú profi énekesek sajnos öregek és kövérek a szerephez, a színészekbõl avanzsált énekeseknek (Don Alfonso: Káli Artúr, Despina: Pálmai Anna) meg ugyan jó a megjelenésük, de kevés a hangjuk. Amikor a Fiordiligilit alakító Kolonits Klára felfeküdt a zongorára, komolyan aggódtam, kibírja-e? Aztán meg az jutott eszembe, hogy azt sem gondoltam volna, hogy 70 éves nyuggerek fogják tolni a rock koncerteket - ehhez képest egész fiatal volt a fiatal szerelmeseket alakító gárda.