Színház

Crazy

színház és tánc, magyar, 2017

Értékelés:

Még nincs szavazat, légy te az első!
Szerinted?
Simon Stephens, aki jelenleg a legnépszerűbb brit szerzők egyike, Punk Rock című művének egy feldolgozása a CRAZY, amely igyekszik sokszor humorral, de mégis döbbenetes erővel, őszinteséggel, feszültséggel kezelni a jelenlegi fiatalok lelki konfliktusait.

Azon kívül, hogy a rendezői elgondolás igyekszik megtartani az 1900-as években született mű, Wedekind: A tavasz ébredése "gyermektragédia" feszültségét, a szereplők az ébredő ösztönök örvényében tanácstalanul vergődő kamaszgyerekek, a darab bemutatja a mindennapokban jelen lévő felületességet, a robotszerű körforgást és a közömbösséget... A konfliktus helyzetet - ahogy az irodalmi művekben és az életben is - természetesen jelen esetben is egy szerelem, pontosabban egy szerelmi csalódás teremti meg. A fájdalom következtében főhősünk egyesével végzi ki az osztálytársait.

Fejtsük meg együtt, hogy mi számít hibának és mi nem, mik a határok és mi az ami már nem nyer bűnbocsánatot. A darab ezúttal mindent a FIÚ szemszögéből mutat be, ezen rendezői koncepció végre láttatja a "bűnös" szemszögéből is a dolgokat.
Hogy jut el egy ember oda, hogy kioltsa mások életét? Van joga hozzá vagy szimplán pszichológia az egész? Az előadásból kiderül.
A Zsíros Gábor egyedi koreográfiájával és a művészek remek játékával fémjelzett CRAZY előadás igaz történetet dolgoz fel, amely egyben egy brutális terrortámadás az emberi léleknek, de ez egyben egy "BEHAJTANI TILOS!" tábla is a mai tinédzser generáció útvesztői felé.

A HATSZÍN TEÁTRUM előadása.

Bemutató időpontja:

2017. június 2., Hatszín Teátrum

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Alkotók

Vélemény: