Színház

Családi kör

előadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hippodrom Társulat az Alternatív Cirkusziskola végzett növendékeiből alakult. Az Alternatív Cirkusziskola egy 8 éve működő alternatív artista képzés, melynek elsődleges célja, hogy hazánkban is megteremtse az úgynevezett cirkuszszínházi műfaj alapjait. A cirkuszszínház ötvözi a cirkusz világát és a drámai műfajokat, a cirkusz kifejezés-rendszerét használja drámai helyzetek megjelenítésére. Ez az új műfaj az utóbbi időben nagyszámú közönséget hódított meg magának világszerte.

A Cirkusziskola növendékei minden évben egy-egy új vizsgaelődást készítenek, melyet hat-nyolc előadásban mutatnak be közönség előtt. Nagy megtiszteltetés számukra, hogy idén cirkuszművészet hivatalos fellegvárában, a Fővárosi Nagycirkuszban mutathatják be tudásukat, Családi kör címmel.

Az Alternatív Cirkusziskola sajátos filozófiával tekint s cirkuszra, a cirkuszi számokat ősi jelképekként fogja fel, a cirkuszt szakrális, rituális eseménynek, ahol a csoda valóban a test korlátainak legyőzésével történik meg, a létformák határainak átlépésével.

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Stáblista:

Hozzászólások