Színház

Csetepaté Chioggiában

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2012.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A realizmus e korai művében a Velence környéki kisváros, Chioggia egyszerű halászai és családtagjaik természetes önfeledtséggel veszik birtokukba a színpadot.

A tengert járják a halászok, a férjek, fivérek, vőlegények, s az otthon maradt nők bizony kívánják a szórakozást, a pletykát, a játékos enyelgést. Két szomszédházban él a két halászmester Toni és Fortunato családja. Az asszonyok a ház előtt verik a csipkét és folyik a csipkelődés, a vádaskodás, a gőgös dicsekvés - sőt még egy otthon maradt halászlegény Toffolo is belekeveredik, a nők érzéki érdeklődésének középpontjába. A félreértések sora veszekedésbe, sőt verekedésbe torkoll, mikor megérkezik a hír: visszatértek a halászok. A nők gyorsan békét kötnek, de mivel félnek, hogy az eset a férfiak tudomására jut, ki-ki támadásba fog a szomszéd család erkölcseit illetően...

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. április 28., József Attila Színház

Stáblista:

Hozzászólások

7/10
XOR 2013 jún. 06. - 07:58:49 7/10
A több mint kétszáz éves darab meglepõen friss és a mai nézõnek is mulatságos, bár elsöprõ erejûnek nem nevezném. AAz alakítások jók, a díszlet kirívóan gagyi. Egyszer érdemes megnézni.
10/10
bmv 2012 nov. 06. - 10:45:33 10/10
Semmi fakszni meg lila köd.Klasszikus vígjáték, hozzáértõ , jó ritmusú rendezésben, önfeledten játszó színészekkel.
Jól esett a lelkemnek ez az elõadás.