Színház

Csipkerózsika

zenés mesejáték, magyar, 2009., 3 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Viola tündér meghívót kapott a királyi pártól, kislányuk keresztelőjére. Viola boldogan el is indul, de mindent elfelejt, így a többi vendég segítségére szorul. Nagy mulatságot tartanak Csipkerózsika tiszteletére, melyre Bergengócia - Démona kivételével - az összes tündért vendégül látják. A tündérek elmondják jókívánságaikat, mikor Violára kerülne sor, Démona hívatlanul belép a palotába. Megátkozza Csipkerózsikát, haljon meg egy tűszúrástól. Viola enyhíteni tud csak, száz éves álmot jósol a királylánynak. Démona erre feldühödik és denevérré változtatja tündértársát. '8 év múlva beteljesedik a jóslat, Csipkerózsika megszúrja magát. Démona tövissel bevonja a palotát , elzavarja a denevért és ő is elszunnyad.
Denevér herceget keres, hogy megszűnjön az átok. Egy énekes kedvű királyfiba ütközik, aki mindenből dalt komponál. Fülöp herceg végül is a denevér és az ő segítőtársai révén bejut a palotába. Ott közös erővel legyőzik Démonát és felébreszti az alvó Csipkerózsikát. Démona is igéretet tesz, hogy ha meghívják a lakodalomba, soha többé nem fog gonoszkodni.
Előadásunkban a tündérek a nézőtéri gyerekek, ők kívánhatnak jókat a kis Csipkerózsikának. Gyerekek segítik a hercegünket, hogy megtalálhassa a szerelmét.
Zenés mesejáték, mint minden előadásunk, bár érdekesség, hogy ezzel a produkciónkkal a nézőinket közelebb szeretnénk vinni a klasszikus zenéhez, gyönyörű Csajkovszkij balettzenét is csempésztünk játékunkba. Kedves, szép díszletek, jelmezek teszik még feledhetetlenebbé előadásunkat.

A(z) Holle Anyó Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások