Színház

Csodálatos mobilvilág

színmű, magyar, 2010.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"...A térerőt, akár egy szárnyat,?én rátok terítem..." (A Hír angyala)
Tisztelt Hölgyem/Uram! Ön az operatóriumi jeggyel egy interaktív színházi előadásra váltott belépőt. A mű - többek között - az emberi akaratot manipuláló csodálatos mobiltelefon-világ mindent behálózó hatalmáról szól. Kérjük, hogy készülékeiket feltétlen kapcsolják be!

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 9., Újszínház

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
k.anni 2010 okt. 11. - 12:08:57 9/10 Előzmény tettingerr
Nem vagyok zenész, szakmailag nem tudok vitatkozni. Ami azonban tény: nem egy készülék reklámcélú ismertetése történt, hanem a nézõtéren elhelyezett, néhány nézõ bevonásával mûködtetett, egy bizonyos típusú készülékeknek az elõadásban való részvételének ismertetése történt a bevezetõben. Amely hanghatás szokatlan, de nem idegen kiegészítõje volt a darabnak.
Az elõadás szórakoztató, és elgondolkodtató volt. A zene érdekes, és számomra kifejezetten kellemes volt. Az elõadók karakterüknek és énekhangjuknak megfelelõen gondosan összeválogatottak, és nagyszerûen oldották meg ezt az újszerû, helyenként talán bravúros énektudást igénylõ feladatot. A rendezés szellemes és gördülékeny, a díszlet ötletes, a jelmezek szépek. A darab arányosan operál a prózai, a zenei, és a látvány elemeivel. Igen jó ízléssel fogja vissza magát, és nem akar mindent kimerítõen elmondani, ami a sztori kapcsán eszébe juthat az embernek, nem rág szájba tanulságot. Az egy felvonásnyi idõtartam nem él vissza a nézõk türelmével sem. Annak ellenére, hogy nagy katarzist a végére nem éreztem, én remekül szórakoztam.
Anna
3/10
sonka 2010 okt. 10. - 20:39:14 3/10 Előzmény tettingerr
A díszlet, a jelmez és a rendezés nem volt rossz. Hogy valami jót is elmondhassunk róla. :)
1/10
tettingerr 2010 okt. 08. - 13:12:20 1/10
A pofátlanságnak is van teteje! "Mobilvilág"-ról szó sincs, csak a bevezetõ igazgatói szózat ismertet egy készüléket: tehát olcsó reklámfogás az egész... A librettót jegyzõ kiváló drámaíró nevét kegyeletbõl nem közöljük, a szint messze alulmúlja a szappanoperetteket. Zenérõl sem beszélhetünk, a metrikus háromnegyedek, pattogó indulók, a primitív kíséret a legrosszabb hígpop-ot idézi.
Szégyen, gyalázat, - de ki mindenki fog itt zúgni?