Színház

Da nobis pacem / Les Noces / Amor di Mundo

táncelőadás, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Compagnia EgriBiancoDanza székhelye az olaszországi Torino, igazgatója az olasz táncélet egyik legjelentősebb koreográfusa, Susanna Egri. A Compagnia EgriBiancoDanza 1999-ben jött létre, céljuk a táncelőadások létrehozása mellett a táncművészet oktatásának támogatása. A társulat továbbvitte Egri előző együttese, az elmúlt 30 év egyik legreprezentatívabb olasz tánctársulatának számító I Baletti di Susanna Egri tapasztalatait és hagyományait. A társulatot az Olasz Kulturális Minisztérium, a Piedmonti Régió és Torino Városa támogatja, társigazgatója pedig Susanna Egri egykori tanítványa, a helyi koreográfus, Raphael Bianco.

A társulat nyolc táncosból áll, akik mindannyian magas szintű, professzionális táncos tapasztalatokkal rendelkeznek. Az együttes koreográfiái szilárd balett alapokon nyugszanak, ezeket ötvözik különböző kortárs stílusokkal. Ennek következtében a társulat repertoárja nemcsak neoklasszikus darabokból, hanem kortárs tánckoreográfiákból is áll. 1999 óta a Compagnia EgriBiancoDanza világszerte számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, így többek között Argentínába (Buenos Aires, Cordoba, Mar del Plata, Resistencia), Magyarországra (Budapest Tavaszi Fesztivál), Máltára (Teatro Manoel), Görögországba (Corfu, A modern tánc fesztiválja), Szerbiába (Belgrádi Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál), Oroszországba (Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál, Taganka Színház - Moszkva), Franciaországba (Champs Elysées Színház - Párizs), Portugáliába (Camoes Színház ? Lisszabon), Macedóniába (Ohrid Nyári Fesztivál), Chilébe, Belgiumba és Olaszország egész területére.

DA NOBIS PACEM
A "Da Nobis Pacem" című balett, melynek zenéjét a kortárs észt zeneszerző, Arvo Pärt írta, a békekeresés témája köré épül. Arvo Pärt a capella szólistákra írt "Da pacem domine" darabjából ihletet nyerve az előadás - a Pärt által sugallt módon - a transzcendensbe való menekülés iránti egyre növekvő vágyat idézi meg, amely a mostani, kiábrándult és erőszakos világban a megváltás utolsó reménye maradt. Raphael Bianco olyan embereket jelenít meg, akiket elsodortak az események, és akik az abszolút igazságot keresik annak reményében, hogy megtalálják a végső békét, miközben a hitük keresése során felmerülő kérdéseikre keresnek választ.

LES NOCES (Menyegző)
Raphael Bianco egy házasságra kényszerített pár szorongását és zavarát járja körül.
Az előre elrendezett házasságokra néhány kultúrában, még a nyugati világban is kritikus szemmel tekintenek.

AMOR DI MUNDO
A nemrégiben Torinóban bemutatott "Amor di Mundo" (A világ szeretete) című darab Raphael Bianco új alkotása, amely a közelmúltban elhunyt, világhírű énekesnő, Cesaria Evora dalaira épül. Bianco ezúttal egy olyan ország lelkére és hangjára összpontosít, amely az élet nehézségei ellenére még mindig reménnyel tekint a jövő felé. A koreográfia teljes egészében magáévá teszi a Cesaria Evora zenéjében mélyen és folyamatosan jelen lévő, a világ és az élet iránt érzett mérhetetlen szeretetet.

A(z) Nemzeti Táncszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások