Színház

Danyiil Harmsz projekt

előadás, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A világ onnantól kezdett létezni, amint magamba engedtem. És legyen akár a rend nélkül, de mégiscsak létezik! Aztán kezdtem rendbe tenni a világot, és akkor megjelent a művészet. És csak ekkor értettem meg az igazi különbséget a nap és a kakastaréj között. Ugyanakkor azt is megtudtam, hogy az egy és ugyanaz.
/Danyiil Harmsz/

A jelen projekt Danyiil Harmsz, orosz költő-író gondolataiból indul ki. A legfontosabb itt nem is a gondolat, nem a tartalom, nem a forma, hanem a rend tisztasága (ugyanaz a rend, mint ami az egész világot uralja).
Nehéz beszélni régi szavakkal egy új nyelven. Úgy gondolom, hogy magunkat is meg fogjuk lepni, létrehozva ezt úgy, ahogy korábban nem csinálták, felhasználva erre a teret, a színt, a ritmust, a tárgyakat, a figurákat, az ő költészetének szellemében.
A munka elején három munkamódszert választunk ki az anyaggal és a közönséggel való kontaktus szempontjából, egészen addig, amíg mind a három nem fog együtt zajlani egyszerre egy színpadi térben.

I. rész MIKRO AZ ÁTVÁLTOZÁSOK REPÜLÉSE
Mimesek által történő bábuszerű átélés az elsődleges valóság tárgyaival. Zokni, zsinór, olló, szappan, fekete szakálldarab... véletlenszerű dolgok kiválasztása.

II. rész LÁTHATÓ A VÍZ ÉS HNYU
Az átláthatatlan fragmentumai. Diaporáma-film, két világkörüli utazás (2000-2005) kontúrjai. A víz és Hnyu figuráinak kollekciója, melyeket déli és északi tengerek partjain gyűjtünk össze. Intuíció a figura megformálásában.

III. rész ARANY SZÍVEK VITÁJA
Öt dramatikus anekdota testtel és térrel, szemmel és szellemmel, ritmussal és jelentéssel.

A(z) Szkéné Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. február 4., Szkéné Színház

Stáblista:

Vélemény: