Színház

De mi lett a nővel?

színmű, 1 felvonás, 80 perc, magyar, 1997.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Csehovot a közönség a leheletfinom lélekrajzok, a fájdalmas őszi hangulatok, a kisiklott életek,és az eleve reménytelen elvágyódások írójaként ismeri, ám de létezik egy másik, egy "elvetemültebb" Csehov is: az anekdotaszerű, kaján, néha groteszkül kegyetlen novellák,vásott karcolatok szerzője. A "De mi lett a nővel?" férfimese nyolc ilyen rövid elbeszélés helyzeteire, motívumaira épül.

"A kerettörténet szerint valamikor a múlt század végén három csóró orosz színész elindul a végtelen, forró országúton Bikulin bankár estélyére. Útközben egyikük - Jura - Történeteket, pletykaízű sztorikat mesél a társasági élet egyik mitikus nőjéről, Bikulin bankár unokahugáról..."

A "De mi lett a nővel?" című férfimese nyolc rövid elbeszélés helyzeteire, motívumaira épül. A különös dramaturgiájú előadásban szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül. A játék végén minden titokra fény derül - a legvégsőre is - és megelevenedik a férfivágy örök tárgya, az a bizonyos legendás Nő.

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

1997. május 7., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2011 máj. 10. - 19:41:47 10/10
Még Moszkvában /azaz Széll Kálmánban/ is eljátszották néhányszor, de...OROSZUL!!!
10/10
offtopic
FElepHánt 2011 máj. 10. - 19:40:28 10/10 Előzmény Szaffia
Nagyon nagy 10-es
Szaffia 2008 jan. 08. - 23:03:34
Nagyon tetszett a darab. Bár én elõször Gyõrben láttam kb 10 éve, akkor is nagyon szuper volt más szíészek elõadásában. DE itt a thália kis termében különös érzés volt együtt élni a szereplõkkel a történéseket...