Színház

Definíció

előadás, magyar, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Definíció: Sokadik kísérlet annak megfogalmazására, mi ez a szar, ami körülvesz minket, mi ez a dzsuva, amibe már megint beleléptünk. Gyűlölettrend, narkománia, és háztáji világvége a rendező kedvenc Németh Ákos szövegei és egyik dráma-filéje nyomán.

"Ha itt lesz a világvége, és egy szomjas angyal feltépi a mindenség torkát, és a temetők minden képzeleten felül túlnépesülnek, és az összes tengerben rothadt kocsonyában fő a víz, és minden ember egy rettenetes buborékban hány ki öt liter vért, és minden csont megtalálja a méltó helyét a trófeák falán, és a sikertelen föld a darabjaira hullik, akkor talán..."

"Most egy karnyújtásnyira van tőled a lehetőségek világa - nagyszerű termékeinkkel a pénzügy területéről. Exkluzív márkák és kiváló termékek minden pénzügyi kategóriában. Garantáljuk a megelégedettségét!"

"Igen, a szexualitás. Válaszd külön az érzelmeidtől, az ágyban mindig engedj neki, még akkor is, ha éppen haragszol rá. Különben erről már nyilván vannak tapasztalataid."

"Szinte félek, miket beszélsz! Ne keveredj senkivel! Aztán megvan a baj. És melyik az ok, és melyik az okozat? Senkit se érdekel. És megvan a baj. Hallod? Kerüld a rossz társaságot!"

"Álmomban az ég összehajlott, mint egy papírtekercs, és borzalmas dolgokat láttam. Halottakat láttam, és köztük magamat, és láttam minden mocskot és szennyet és gyűlöletet és közönyt, ahogy élek, és mint valami ködben, láttam egy angyalt, és azt mondta, Csík, büntetést érdemelsz, és akkor azt kérdeztem, miért? És láttam, mennyi szégyen és megalázás és harag vár rám a halálomig és mennyi buta kínlódás és unalom, és akkor azt mondta, próbára tettelek, és billeg a mérleg, és én akkor azt kérdeztem, MIÉRT?"

"Lassan kúszik elő városra a csend, és hangokat zabál, itt az éjszaka. Hallja? Csak ott szórakoznak, ott. Ott van a nagy élet!"

A(z) Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis előadása

Stáblista:

Hozzászólások