Színház

Die Päpstin - A pápanő

színmű, 2018.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Időszámításunk szerint 814-ben járunk, egy olyan korban, ahol a nőknek csak egy sorsuk lehet: dolgozni, sok-sok gyereket szülni, és fiatalon meghalni. De Johannának, az Ingelheim városában született fiatal nőnek mást diktál a hite. Van-e joga egy tehetséges nőnek karriert csinálni a X. vagy XXI. században? Van-e lényegi különbség a nők X. és XXI. századi megítélése között.

Johanna osztálytársai: Rigler Márton, Szentirmay Márton, Ella Márk, Gál Olivér, Nagy András, Margaritidis Kristóf, Pajor Márk, Stofán Benedek

Táncosok: Horváth Ádám, Pethő-Tóth Brigitta

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2018. szeptember 29., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Aeskulapius
Anastasius
Fulgentiius/Sergiuis pápa
Bábaaszoony/Javasasszony
Gudrun/Marioza
Theodorus/Régiségkereskedő
Rabanus, diák
Lothar császár

Alkotók

Hozzászólások

5/10
fraktal 2019 jan. 10. - 15:36:02 5/10
A színészek kiválóak, de a darab ideológiai támadást indít a kereszténység ellen. Az effajta egyoldalúság általában a politikára jellemző, a művészetben nincs helye. A történelmiség látszatát keltve azt az egyetlen üzenetet sulykolja, hogy MINDEN az egyházhoz tartozó ember sötét, buta, agresszív és minden fejlődés kerékkötője. A szerzetesek antik szerzők munkáit feldolgozó munkáját (skolasztika ismerős Hargitai Iván?) ugyanúgy az ellentétére fordítja, mint azt a tényt, hogy a nők a világban egyedül a keresztény országokban bírnak a férfiakkal egyenlő jogokkal.
Csak az egyébként vacak darab tehetséges színészek /színésznők ügyes munkája miatt kapja az 5 pontot.