Színház

Die Vaterlosen

előadás, német, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az "apátlan nemzedék" növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik. "Az Apátlanoknál jobb drámát nem is kívánhatna magának a színházi társadalom: egy kortárs szerző írta meg a rendszerváltás történetét, egy olyan korú fiatalember, aki valós időben élte át azt a korszakot, amelyet a darab bemutat. Ez unikális és hatalmas dolog. Persze mindez nem számítana, ha a drámának nem lenne számos olyan "klasszikus" erénye, mint az újszerű dramaturgia vagy a remekül megírt szerepek" - mondta az Egyfelvonásnak a díjnyertesről Radnai Annamária, hozzátéve: már csak arra lenne szükség, hogy egy fiatal rendező színpadra is vigye az Apátlanokat."

Mikó Csaba Apátlanok című többszörösen díjnyertes drámáját végül valóban egy fiatal rendező vitte színre Michael Lippold személyében, de nem Magyarországon, hanem Regensburgban, az ottani városi színházban (Theater Regensburg).

Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg; Apa című darabját több nyelvre is lefordították, számos díjat és pályázatot nyert, köztük rangos nemzetközi elismerést is. Első - Shakespeare keresztnevét idéző - Vilmos-díját a később a Testínség című saját kötetében is megjelent Apa című drámájáért kapta.

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások