Színház

DiverZity

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A diverzitás a címben a sokszínűségre utal, arra a vágyott világra, amelyben a legtermészetesebb módon egészítik ki egymást kultúránk korábban elképzelhetetlen idő- és térbeli távolságból származó elemei. A "primitív" hangszeres zenétől, a rekonstruált barokkon át a zajzenéig, az etno, a pop, a rock, a jazz, a folk, a komolyzene átjárják egymást, a konceptualista posztmodern (van ilyen?) és az operett egyszerre van jelen a városban, az előadóművészetek integrálják a különböző művészeti ágakat és a tudományt, a digitalizálás, az adathordozók robbanása, a WiFivel lefedett régiók mind arról a végtelen sokszínűségről szólnak, amit mi szeretünk, amire vágyunk és ami ellen DiverZity csatázó agyhalott seregei, egymást is kiirtva harcolnak.

A darab ebben a nem is annyira képzeletbeli városban, DiverZityben játszódik, amelynek hiszterizált és agymosott, gyűlölködő és féltékeny, reális és irracionális félelmektől rettegő, a vezérért rajongó vagy neki csupán meghunyászkodó lakóit látjuk. Egyre csak torzulnak az arcok, egyre gyűröttebbek a maszkok, egyre giccsesebb és ócskább a végeredmény. Széttöredezett, apró fragmentumokból összeálló, irányvesztett életük nem tart sehová, talán már nem is élnek, illúzió, propaganda, népi-globál-reality-show, átverés az egész?

A koreográfus 2014-ben a DiverZityben nyújtott alkotói teljesítménye elismeréseként Az Év Legjobb Alkotója díjat nyerte el.
A darab szereplői közül Bora Gábor 2010-ben, Tókos Attila 2013-ban részesült az évad legjobb táncosa elismerésben, aki a 2014-es Junior Príma Díjazottja díjazottja is, Blaskó Bori 2013-ban az évad legjobb táncművésznője címet nyerte el.

A(z) TranzDanz Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2013. október 11., TranzDanz Társulat

Stáblista:

Vélemény: