Színház

Dob és Tánc - Hommage á Sándor Weöres

előadás, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy előadás létrejöttének állomásai, hét koncerten keresztül egy különleges összművészeti sorozatban, Sáry László vezetésével. A teljes mű 2015 áprilisára áll össze, s meghallgatva egy nagy szimfonikus forma rajzolódik ki előttünk, 21 tételben.

A Katona József Színház egyedülálló kísérlete hónapról hónapra, októbertől áprilisig egy-egy előadás során mutatja be egy kortárs zenei darab megszületését. A próbák - melyek maguk is teljes értékű előadások - során a Katona művészei olyan különleges, összművészeti produkciót mutatnak be, mely szellemiségében, játékosságában, zeneiségében vagy technikai megoldásaiban kapcsolódik Weöres Sándor életművéhez és költői gondolkodásához.

Ezek a rövid darabok - bár mindegyike más és más - szervesen kapcsolódnak egymáshoz, egymással összefüggő, egymást kiegészítő kompozíciót alkotnak. A teljes mű 2015 áprilisára áll össze, s meghallgatva egy nagy szimfonikus forma rajzolódik ki előttünk, 21 tételben.

Minden hónapban más és más színészek láthatók az előadásban.

A műsor összeállítására jellemző, hogy valamennyi darab derűt és vidámságot sugároz, de a zenei humor - amely oly ritka a zenetörténetben - sem hiányzik a produkcióból. Előadásaink szinte minden korosztályhoz szólni kívánnak: gyerekekhez és felnőttekhez, színház- és zenekedvelőkhöz egyaránt.

A(z) Kamra előadása

Hozzászólások

10/10
M41 2150 2015 máj. 26. - 13:07:47 10/10
Egyszerûen zseniális!!! :)
10/10!!!