Színház

Don Giovanni

bábjáték, 2 felvonás, 180 perc, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ez úgymond egy háborús Don Giovanni, amennyiben nincs társulat, nincs támogatás, csak a szándék és az erőfeszítés. Mintha valaki egy óvóhelyen adná elő az operát a többiek szórakoztatása végett.

A Don Giovanni (a bécsi változat) nagyjából azzal ér véget, hogy mindenki eldalolja a bűnös pusztulása fölött érzett örömét, valamint a reményeit, kivéve Leporellót, aki azon dohog, hogy most nézhet munka után. Függöny.

A darab ez után indul. Leporello talált munkát, ami nem más, mint főnöke történetének az előadása bábok segítségével, kicsiben. A szemtanút halljuk és látjuk, aki semmit el nem hallgat és ki nem hagy.

A szöveg 2005-ben készült egy Simon Balázs rendezte zsámbéki előadáshoz. Ujjbáboperánk tulajdonképpen ezen rendezés nagyon alapos újragondolásának tekinthető.

Paizs Miklós leginkább a hazai könnyűzenei undergroundból lehet ismerős, hiszen több mint 20 éve tagja a Korai Örömnek, alapítója (és az első lemez erejéig Secretman néven tagja) a Bëlgának, jelenleg pedig a Sickratman zenekar frontembere. Verseit, prózáit az utóbbi időben a Hévíz című irodalmi lap közli, színészként a Budapesti Anarchista Színház (BASZ) tagja. Jelenleg az Odüsszeiász című könyve (Jaffa kiadó) és A nagy Én című lemeze kapható.

A kíséretet adó hivatásos zenészek olyan klasszikuszenei és alternatív együttesek tagjai, mint pl. az Orfeo Zenekar, Ensemble Artemisia, Frenák Pál Társulat.

A(z) Paizs Miklós és a Vicente Martin y Soler Consort előadása

Stáblista:

Hozzászólások