Színház

Don Giovanni

opera, 2 felvonás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szcenírozott előadás.

„Az operatörténtben egészen egyedülálló az az esztétikai és filozófiai hatás és utóélet, amit Mozart Don Giovannija kiváltott és bejárt. Könyvtárnyi irodalma van az értelmezéseknek és elemzéseknek, amelyek az „érzéki zsenialitás” megtestesítőjének titkát kutatják. A titkot, a varázslatot, aminek köszönhetően a sevillai szédelgő nem kevesebb mint kettőezerhatvanhat hölgyet tett boldoggá, egyszersmind boldogtalanná.
Előadásunkon ebbe a titokba szeretnénk beavatni a nézőt.
A mi Don Giovannink bűvész, illuzionista. Az, hogy csak csaló szemfényvesztő vagy igazi varázsló, majd kiderül.
De ami biztos: azok, akik Don Giovannival találkoznak, mintha tükörbe néznének, szembesülni kényszerülnek életük, párkapcsolataik hazugságaival, önbecsapásaival, kompromisszumaival.
És ez kellemetlen, sőt fájdalmas.
Úgyhogy a pokolra küldjük Don Giovannit!
De a kérdés nem megy vele!
A kérdés, hogy mi lesz velünk, akik maradtunk?”
– Hábetler András

Mozart legrejtélyesebb alkotása több mint kétszáz éve bűvöli el és készteti töprengésre közönségét. Hábetler András csavart egyet a hagyományos rendezésen: az operát a '20-as évek dekadens világába helyezte. Szemfényvesztés, bűvésztrükkök teszik még lebilincselőbbé Mozart legismertebb operáját.

Guido Mancusi-nak 2010 óta van kapcsolata a Budafoki Dohnányi Zenekarral, azóta rendszeres vendég az együttes élén. 2018 óta hivatalosan tölti be az Első vendégkarmesteri pozíciót.

A Wiener Volksoper zenekarának vezetője, a Wiener Symphoniker vendégkarmestere és a Schönbrunn Orchester Wien vezető karmestere. Mindemellett zeneszerzéssel foglalkozik.

Közreműködik: a Debreceni Csokonai Színház énekkarának művészei (karigazgató: Gyülvészi Péter)
és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság férfikara (karigazgató: Balassa Ildikó)

A bűvésztrükkök betanítója: Ungár Anikó

Szövegfeliratozó: Kabdebó Noémi

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások