Színház

Don Quijote

táncelőadás, 2021.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A mai ember, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, ruhákat és maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. De egy magányos ember, sokak számára őrült, akit marginalizáltak. A kortárs Don Quijote olyan ember, aki megtévesztett, csalódott, és egy ironikus és gondtalan álmodozóból tragikus karakterré alakul át.

Sancho Panza a vándorló lovag történetének alapja, ám az előadás a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt. Manapság az ember a valóság kegyetlen jövőképén megy keresztül, amelyben nincs hely a képzeletre, a fantáziára, az elvárásokra, és egy létező projekt megvalósítására, amellyel azonosulhat. Az élet szokatlan kompromisszumokat, vereségeket, szomorúságokat kényszerít mindig az emberre, ám egy csipetnyi idealizmussal minden őrült bölcsebb lehet annál, mint amit el tud képzelni, és minden megjelenés ellenére felfedezheti az igazi lényegét. A létezését.

Zene: montázs

A(z) Feledi Project előadása

Bemutató időpontja:

2021. szeptember 27., Feledi Project

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Tomaki 2021 nov. 10. - 21:47:28 10/10
Az "Idők folyamán" után ez lett a második kedvenc "Feledi János-előadásom". Szeretem a Feledi Project munkásságát.
A Don Quijote tele van eredeti és jó ötlettel. Sokszor humoros, hogy aztán a végére kellően érezhessük a drámai hatást. A három táncos kiváló volt! Gratulálok Mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ilyen jóra sikeredjen ez a Don Quijote!

Én nagyon örültem, hogy a záró jelenetben - ami kiválóra sikeredett - nem dördült el a fegyver Sancho kezében.