Színház

Dracula

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A táncművészet történetében először választja egy magyar táncegyüttes témájául Dracula, az erdélyi gróf vámpír-meséjét.
A gondolat csaknem kézenfekvő, hiszen mi itt, Európa szívében birtokában vagyunk egy történetnek, amelynek főszereplőjét szinte az egész világon ismerik, s annak ellenére, hogy a magyar néphitben nem jelenik meg a vámpír alakja, mégis világszerte a legtipikusabb magyar (ill. román) mitikus lényként szerepel. Dracula történetéről B. Stoker óta még azok is hallottak, akik egyébként azt sem tudják, hogy a térképen hol található a vadregényes Transylvania.

A klasszikus Dracula-történettől eltérően táncjátékunkban Dracula, a "vérbő", fiatal gróf kiéhezett öreg vámpírrá válik, ha fogytán az ?energiája". Fiatal nők vére kell ahhoz, hogy újra megifjodjék, és mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat. Nem győzheti le senki a hol vérszomjas öregemberré váló, hol megfiatalodó Draculát, nem állhat útjába sem szerelem, sem gyász - vagy mégis?

Dracula gróf hihetetlen meséjét az erdélyi népzene csodálatos és sokszínű dallamvilága, az Erdélyben élő népek táncainak utánozhatatlan és egyedülálló virtuozitása varázsolja a mai ember számára is lenyűgöző zenei és táncélménnyé.

Közreműködik a Honvéd Táncszínház és Zenekara

A(z) Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások